Nespeky "B" 5 : 2 Pravonín "A"

06.09.2022 20:55

muži: Nespeky "B" 5 : 2 Pravonín "A" - neděle - 21.08.2022 - 14:00 hodin - mistrovské utkání - rozhodčí: Novák M. - Blahůšek R., Václavík M. - branky: Jantač J., Jindrák M. - zápis o utkání zde - video akce zde

report z utkání: 

Sestava Pravonína:

Doškář Daniel, Brzek Václav, Lejčko Jaroslav, Jindrák Milan, Zavadil Vít, Jenšík Josef, Vlasák Libor (K), Jantač Jiří, Červeňák Daniel, Štěpánek Marek, Rut Filip

Střidali:, Síbal Michal, Síbal Marek, Klaška Jiří, Štěpán Filip

 

K prvnímu zápasu OP jsme zajížděli do známého fotbalového městyse Nespeky. Tradice fotbalu je tam dlouhá a plná úspěchů na krajské úrovni. Mimo jiné zde nějakou dobu hrál Antonín Panenka , legenda Československého i mezinárodního fotbalu. Nečekali jsme jako nováček snadný souboj , ale byli jsme natěšení po výborném přípravném zápase proti Křivsoudovu. V generálce před soutěží jsme  podali kvalitní, bojovný výkon s dostatečnou kvalitou hry a dobrou produktivitou při zakončení. Výsledek 3:3 nás sváděl k lehkému optimismu.

Výše uvedené klady jsme ovšem zapomněli přibalit na cestu do Nespek. Od počátku se nám nedařilo a neurovnanou hrou plnou nepřesností jsme soupeře nemohli překvapit. Snaha i bojovnost sice nechyběla, ale kvalita hry byla na kopačkách domácích. Ze začátku jsme sice zahrozil, když se Vašek Brzek opřel z hranice šestnáctky do míče a přízemní střela míjela těsně pravou tyč branky, ale jinak se nám zakončení nedařilo. To domácí hráči nás školili v zakončení opakovaně. Nejdříve se po zpětné přihrávce před hranicí pokutového území trefil přízemní střelou Vojkůvka a v 6. minutě domácí vedli.

My jsme se upracovaně dostávali sice také k občasné střelbě, ale bez patřičné razance a přesnosti to nebylo nebezpečné. Když se po našich chybách a nedůslednostech v obranné činnosti v prostoru pokutového území, domácí ještě dvakrát trefili do naší sítě nevypadalo to s námi za poločasového stavu 3:0 dobře. A to ještě výborný Dan Doškář v bráně minimálně dvě jasné šance Nespeckých  zneškodnil.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se zlepšeným výkonem a snahou udělat něco s hrozivým skóre.

Branka Jiřího Jantače ve 48.min po jeho pohotovém zakončení nás nakopla ke zlepšenému výkonu.

Najednou nás bylo plné hřiště. Hru jsme zpřesnili a vyrovnali jsem se domácím v držení míče. Snahu o obrat v utkání potvrdil v 60.min. Milan Jindrák přesnou hlavičkou po zahrání standardky a povedeném centru z levé strany. Domácí byli rozhozeni a báli se o výsledek. Naši hráči se soustředili na útok a vyrovnání bylo na spadnutí. Místo toho jsem zbytečně lehce ztratili míč uprostřed hřiště a domácí využili brejku na zvýšení náskoku opět o dvě branky. Z toho jsme se už nevzpamatovali. Domácí získali zpět převahu a jistotu na kopačkách, my jsme se utápěli v nepřesnostech. Doškář sice čaroval a několika gólům zabránil, ale proti osamocenému J. Maršounovi ml., kterému jsme špatnou rozehrávkou nabídli poklidné zakončení, byl bez šance.

Odjížděli jsme s vysokou prohrou, ale i odhodláním zlepšit se pro příští zápas ve všech herních činnostech. Domácí tým plný kvalitních hráčů z širšího kádru jejich krajského áčka nám nastavil užitečné zrcadlo výkonnosti a hlavně efektivity.